Pierś kaczki w sosie żurawinowym z nutą rozmarynu

19.11.2018

Szlachetne, delikatne mięso z dodatkiem niezwykle aromatycznego, pachnącego rozmarynem sosu żurawinowego to doskonała propozycja na uroczysty świąteczny obiad w gronie najbliższych.
Składniki:
380g piersi z kaczki ze skórą (2sztuki)100g masła3 ząbki czosnku2 gałązki rozmarynusólpieprz
Sos żurawinowy:200g suszonej żurawiny1 czerwona cebula300ml wody60ml wina półsłodkiego czerwonego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu2 łyżki

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close