Wigilijne pieczone pierożki z kapustą i pieczarkami

09.12.2018

Pierogi to tradycyjne świąteczna potrawa której nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, nadziane pieczarkami i kiszoną kapustą są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. Składniki: Ciasto:250g mąki4g suszonych drożdży1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru1 jajko100g masła extra100ml mleka Farsz:400g pieczarek200g kapusty kiszonej1 cebulaSólPieprz2 łyżki masła

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close