Pomidorowa z klopsikami

24.01.2019

Zwykła-niezwykła zupa pomidorowa z dodatkiem ciecierzycy, makaronem soba i majerankowymi klopsikami.

4 porcje:
500 g mięsa mielonego z indyka
1 łyżka majeranku
1/2 łyżeczki soli

700 g przecieru pomidorowego
1 marchewka
240 g konserwowej ciecierzycy
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżka majeranku

150 g makaronu gryczanego (soba)

Mięso doprawiamy solą i majerankiem. Mieszamy dokładnie. Formujemy małe kulki.
W garnku zagotowujemy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close