Szakszuka polsko – hiszpańską z kapustą kiszoną i chorizo

Jak już wszyscy chyba wiedzą Shakshouka – czytaj: szakszuka, to danie znane w kuchni tunezyjskiej, izraelskiej, egipskiej i marokańskiej.
Samo słowo oznacza “bałagan”.
W skrócie to ugotowane jajka w lekko ostrym, pomidorowym sosie.
Idealne, syte weekendowe śniadanie.
U mnie w wersji polsko – hiszpańskiej, zapraszam gorąco bo jest naprawdę przepyszna, sycąca, aromatyczna, idealna.
Polsko – hiszpańskie

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close