Sernik kajmakowy

13.09.2019

12 porcji:
Spód:
100 g herbatników
50 g masła
50 g kremu orzechowego

Masa serowa:
250 g chudego twarogu
300 g kajmaku
200 g kefiru
20 g żelatyny

Herbatniki kruszymy przy użyciu blendera lub melaksera. Dodajemy masło i krem orzechowy i mieszamy dokładnie, miksujemy. Masą wykładamy spód tortownicy o średnicy maksymalnie 25 cm. Odstawiamy do lodówki.

Twaróg, kajmak i kefir

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close