Najlepszy „Jaffa Cake”, czyli ciasto mocno brzoskwiniowe

08.10.2019

To lekkie i smaczne ciasto w moim wykonaniu. Oczywiście można je zrobić w innej wersji, np. z czerwonymi budyniami, sokiem i galaretką oraz ciastkami wiśniowymi. Wszystko zależy od Was. Zachęcam do próbowania

Biszkopt:

Składniki:

4
jajka

¾
szklanki cukru

4
łyżki mączki ziemniaczanej

2
łyżki mąki tortowej

1
½ łyżki budyniu waniliowego

1
łyżeczka proszku do pieczenia

Szczypta
soli

Wykonanie:

(adsbygoogle

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close