Pierogi ruskie – przepis

09.10.2019

Przepis na najpyszniejsze, klasyczne pierogi ruskie, z delikatnym,  mięciutkim ciastem i idealnie dobranym farszem. Najlepsze pierogi, jak u mamy

Składniki:

Ciasto na pierogi ruskie:

600g mąki pszennej
300ml wrzątku
2 łyżki oleju
szczypta soli

Farsz na pierogi ruskie:

500g ziemniaków
500g twarogu
1 duża cebula
świeżo zmielony pieprz i sól

Przygotowanie:

Farsz na pierogi ruskie:

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close