Szarlotka wg Magdy Gessler

31.10.2019

Pyszna szarlotka od której wprost nie sposób się oderwać. Wychodzi jej zdecydowanie zbyt mało. Jest taaaaka dobra

Najlepsza na 2-3 dzień po upieczeniu, kiedy ciasto nieco zmięknie.

Ciasto:

2 i 1/2 szkl. mąki1/2 szkl. drobnego cukru200 g masła3 żółtkaszczypta soli

Dodatkowo:

około 1,2 kg jabłek (waga po obraniu i wydrążeniu gniazd nasiennych)1 łyżka cynamonu1/2

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close