Piernikowe mini tarty

18.12.2019

Kruche tarty o smaku piernika. Nadzienie cynamonowo-pomarańczowe. Czyż to nie brzmi pysznie?

Przyprawę do piernika robię mieszając:
3 łyżeczki cynamonu,
1 łyżeczkę kardamonu,
1/2 łyżeczki mielonych goździków,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
opcjonalnie:
1/4 łyżeczki mielonej kozieradki,
1/4 łyżeczki mielonej kolendry,
szczypta pieprzu czarnego

Przepis na 6 mini tart
Ciasto:
20 g ksylitolu
100 g masła
150 g mąki pełnoziarnistej
1 jajko
1 łyżeczka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close