Drożdżówki zwijane z serem i truskawkami

04.07.2020

Składniki:(szklanka 250 ml)(tortownica 24 cm)
Ciasto:Mąka pszenna 350 gMasło 100 gMleko 1/4 szklankiDrożdże 40 gJajka 2Cukier 3 łyżkiSól szczyptaNadzienie:Twaróg 250 gTruskawki 250-300 gŻółtka 2Cukier 6 łyżekPrzygotowanie:
Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy 1/4 szklanki letniego mleka, 3 łyżki cukru oraz łyżkę mąki. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close