Kruche ciasto na krupczatce z czerwoną porzeczką

20.07.2020

Idealnie kruche, kwaśne, pachnące, takie właśnie jest kruche ciasto na krupczatce z czerwoną porzeczką. A do tego proponuję świetną książkę Mikołaja Łozińskiego „Stramer”. Dobre ciasto i dobra lektura zawsze idą w parze

Składniki na ciasto:

4 szklanki mąki krupczatki

1 szczypta soli

4 żółtka

1 jajko

250 g masła

2 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:

70 g masła

500-700

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close