Pierogi z jagodami

12.08.2020

Składniki:
( porcja na 50 sztuk)

Ciasto:

Mąka pszenna 500 gWoda ciepła ok. 3/4 szklankiŻółtkoSól szczyptaNadzienie:Jagody 300 gCukier 2 łyżkiPrzygotowanie:
Z mąki, wody, soli i żółtka zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki).Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka.
Jagody wymiesza z cukrem. Ilość cukry zależy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close