Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone

10.09.2020

Składniki:

200 gram nutelli

½ paczki sucharów

0,25 litra śmietany kremówki 36%

250 gram serka mascarpone

2 łyżki cukru pudru

75 gram płatków migdałowych

2 garście borówki amerykańskiej

1 opakowanie galaretki jagodowej

I warstwa

Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać.

II warstwa

Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek mascarpone wyłożyć

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close