Szarlotka

22.09.2020

Tak tradycyjnie – szarlotka w kruchym cieście z cytrynowym lukrem. Prosto i niezwykle smacznie. Przepis pochodzi z zasobów “zeszytu słodkosentymentowego”

Składniki:

1,2 kg jabłek

500 g mąki

220 g masła

200 ml kwaśnej śmietany 12%

1 szczypta soli

Dodatkowo:

1 łyżka cukru waniliowego

1 łyżka cynamonu

2-3 łyżki cukru (opcjonalnie, jeśli jabłka są zbyt kwaśne)

1 szklanka cukru

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close