Tarta z bundzem i kurkami

ciasto;

1 szkl mąki pszennej

0,5 szkl mąki krupczatki

150 g masła

1 jajko.

1 zółtko

szczypta soli

1 łyżeczka cukru

wkład kurkowy;

200 g kurek

1 cebula

1 łyżka masła

nadzienie;

250 g sera góralskiego (bundz)

50 g sera żółtego

1 jajko

0,5 szkl mleka

sól

pieprz

zioła do posypania (może być bazylia, oregano, czosnek)

-Ciasto zagniatamy, robimy kulkę i wkładamy do

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close