drożdżówki ze śliwkami i kruszonką

[Głosów: 5 Average: 5/5]

składniki na ciasto drożdżowe:
500 g mąki
30 g drożdży
200 ml letniego mleka
100 g cukru
2 jajka
1 szczypta soli
80 g masła, roztopionego

wykonanie:
W dużej misce dokładnie mieszamy drożdże z 2 łyżkami cukru, letnim mlekiem i 3 łyżkami mąki. Zaczyn pozostawiamy do podrośnięcia. Następnie dodajemy pozostały cukier wymieszany z jajkami,

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close