Chleb pszenno-żytni na zakwasie

02.11.2020

Z chrupiącą skórką, smaczny i łatwy – taki właśnie jest chleb pszenno-żytni na zakwasie. Wykorzystałam zakwas suchy. Spróbujcie, bo chleb jest naprawdę łatwy

Składniki:

5 dag drożdży

3 łyżki mleka

1 łyżeczka cukru

Drożdże zasypuję cukrem i zalewam letnim mlekiem. Rozprowadzam i odstawiam do wyrośnięcia pod przykryciem na około 10 minut.

Pozostałe składniki:

1 szklanka

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close