Drożdżowy zawijaniec z dżemem

04.12.2020

Drożdżowy zawijaniec z dżemem, który przygotujesz także z ulubionymi konfiturami, powidłami, nutellą, masą makową lub serowym farszem. Możesz posypać je cukrem pudrem, udekorować lukrem lub upiec z kruszonką.

SKŁADNIKI:

500 g mąki pszennej
20 g świeżych drożdży
200 g masła
3 łyżki cukru
1 jajko
1/4 szklanki ciepłego mleka
szczypta soli

Dodatkowo:

250 g powideł śliwkowych lub dowolnego dżemu
1 żółtko

SKŁADNIKI

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close