Piernikowe brownie z polewą

13.12.2020

Przepis na brownie, ale w nieco zmodyfikowanej wersji… z dodatkiem migdałowego likieru amaretto oraz świątecznych, korzennych aromatów. 🙂

Składniki na brownie:

250g gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao)

150g masła

200g cukru

40g kakao

140g mąki pszennej

20g przyprawy do piernika
łyżeczka cynamonu
250ml mleka

6 jajek

40ml likieru amaretto

Masło, mleko, amaretto oraz pokruszoną czekoladę umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close