Pączki z dziurką – wianuszki

03.02.2021

Składniki:
(ok. 24 sztuki)

Rozczyn:

Drożdże świeże 40 gMąka łyżkaCukier łyżeczkaMleko 200 mlCiasto:Mąka pszenna 800 gMasło 80 gMleko 200 mlJajka 2Cukier 60 gPrzygotowanie:
Do małej miski wlewamy 200 ml letniego mleka, 40 g drożdży, łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki. Wszystko razem wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close