Racuchy drożdżowe z jabłkami

21.03.2021

Racuchy drożdżowe z jabłkiem

Składniki:

2szklanki ciepłego mleka

50g świeżych drożdży

około 4szklanek mąki

Jajko

2 łyżki oleju do ciasta plus do smażenia

około 1/4 szklanki cukru

Opakowanie cukru waniliowego

3 nieduże jabłka pokrojone w drobną kostkę

Przygotowanie:

Zrobić zaczyn- w szklance ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże i łyżkę cukru, wierzch delikatnie przysypujemy mąką. Odstawiamy na 10minut.

Do

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close