Drożdżowy zawijaniec z makiem i kruszonką

23.03.2021

Drożdżowy zawijaniec z makiem i kruszonką

Niezwykle smaczny i bardzo prosty w wykonaniu makowiec, w troszkę innej wersji niż tradycyjnie. Warto wypróbować!

Składniki:

Ciasto:

500g mąki pszennej

50g świeżych drożdży

100g cukru pudru

5 żółtek

1 jajko

1/4 szklanka oleju

szklanka ciepłego mleka

100g masła

szczypta soli

Dodatkowo:

1 puszka masy makowej

roztrzepane białko

Kruszonka:

50g cukru

50g zimnego masła

70g mąki pszennej

*** Masło roztapiamy

Czytaj Dalej

Komentarze

Serwis używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close